Hisenses nya och spännande 2020 ULED 4K TV-sortiment erbjuder Quantum Dot. Denna färgteknik levererar över en miljard fantastiska nyanser med levande färg- och bildprecision!

Hisense Smart-TV erbjuder erbjuder den ultimata 4K-upplevelsen som kombinerar bästa färg-, kontrast-, rörelse- och detaljteknik.

ULED är det senaste framsteget inom TV, Hisenses senaste ULED-serie använder Quantum Dot och ett brett färgomfång för att producera en realistisk bildkvalitet, som är ”nästan” lika bra som verkligheten.

 

Så, vad är Quantum Dot och vad innebär det för dig?

Det svenska ordet för quantum dots är ”kvantprickar”. Dessa prickar är små kristaller som också kallas nanokristaller. När ljuset lyser på dem avger de en exakt färg beroende på hur stora de är, vilket kan variera från 2 till 10 nanometer. Större prickar blir rödare medan mindre prickar avger ett blått ljus.

 

Låt oss nu titta på hur Quantum Dot Colour skiljer sig från standard LCD TV-apparater.

Traditionella TV-apparater med LCD använder en blå LED-bakgrundsbelysning som är belagd med ett lager av gul fosfor för att skapa vitt ljus. Detta vita ljus passerar sedan genom ett RGB-filter för att skapa bilden. Problemet med detta är att det vita ljus som skapas inte är rent och ljus kan förloras under filtreringsprocessen, vilket minskar ljusstyrkan. Quantum Dot Colour Technology tar bort behovet av den gula fosforbeläggningen och lägger i stället till ett lager av Quantum Dots, som vi nu vet också kallas nanokristaller.

Dessa nanokristaller avger ljus och färg baserat på deras exakta storlek, när ljuset lyser på dem. Detta gör att ljuset som passerar genom RGB-filtret blir renare, effektivare och att mindre slösas bort, vilket innebär att färgerna blir mer livfulla, det vita renare och bilderna ljusare.

 

Quantum Dot Colour-teknologin visar de tre primära färgerna väldigt specifikt – särskilt rött och grönt, vilket betyder att rött upplevs som riktigt RÖTT! För betraktaren är färgerna inte bara mer levande och mättade utan täcker också ett bredare spektrumområde – faktiskt över en miljard färger. Med de mer subtila nyanser, skiftningar och toner som erbjuds tar Hisenses ULED-TV med Quantum Dot dig närmare verkligheten med verklighetstrogna färger – vilket gör Hisense ULED 4K TV med Quantum Dot till ett perfekt val för en tittarupplevelse som både är på premiumnivå och prisvärd.

 

Upptäck Hisenses 2020 ULED 4K TV-sortiment

Få bioupplevelsen i ditt eget hem med Hisense U8Q och U7Q 4K ULED-serien, med fantastiska HDR10+ och Dolby Vision™ support. Med uppslukande ljud från Dolby Atmos® som gör att du kan sjunka in i det senaste Netflix-dramat och fullständigt uppslukas av berättelsen. Låt oss ta en titt på några av de andra viktiga funktionerna i Hisenses ULED-sortiment.

 

Kontrast

Har du någonsin tittat på något på TV och kämpat för att tyda hela bilden? Local Dimming innebär att du kan få ett ljusare vitt och mörkare svart samtidigt. Ta exempelvis vilken scen som helst från Game of Thrones sista säsong. På en konventionell kantbelyst LED-TV TVingas du offra den ljusa scenen för den mörka bakgrunden. De svarta områdena på skärmen är mer gråa än svarta. Men med Local Dimming kan du få mer mättade och intensiva svarta nyanser och häpnadsväckande highlights också!

 

Färg

Hisenses ULED-serie är en nyutvecklad serie och innehåller Quantum Dot Colour teknik – som erbjuder över en miljard verklighetstrogna färger för större realism. Med en färgvolym på upp till 100 % enligt DCI-P3-standarden, verkar gradienter jämnare, medan rött, blått och grönt blir mer levande och realistiskt.

 

Rörelse

Upplev anmärkningsvärt tydliga och flytande rörliga objekt med upp till 120 Hz uppdateringsfrekvens. Med Ultra Smooth Motion skapar och matar Hisenses ULED-TV-apparater bildrutor i en video för att skapa en mycket jämnare övergång mellan bilderna. Detta minskar oskärpa och skakighet, levererar en verkligt uppslukande bild och ser till att du inte missar någon action!

 

Ljusstyrka

Med en toppljushet med upp till 1 000 nit kan skärmen skapa bländande bilder med exceptionell HDR-effekt. Bevittna fantastiskt skarpa detaljer och ljusstyrkenivåer fullständigt problemfritt, även i ett helt ljust rum.

 

Detaljer

Hisenses briljanta Hi-View Engine optimerar bilden och den totala bildkvaliteten kan förbättras med 34 % jämfört med LCD-TV. Motorn bryter individuellt ner, analyserar och justerar varje bild efter dess unika egenskaper, vilket innebär att Hisense garanterar bästa möjliga bild och den tydligaste rörelsen vad du än tittar på. Med Hisense 2020 ULED Quantum Dot-TV kan du njuta av ett ännu mer expansivt och brett färgomfång med svarta nivåer som är djupare än någonsin tidigare, för att inte tala om mer förbättrade synvinklar jämfört med konventionella LCD-TV-apparater. De slutliga detaljerna omfattas av de exakta produktspecifikationerna. Lär dig mer om Hisense ULED 4K TV Range.