Tillbaka till skolan eller tillbaka på kontoret efter en lång semester? Vi slår vad om att ditt huvud inte riktigt har vant sig vid det än. Ge din hjärna näringsrik och god hjärnmat för den ska fungera på topp. Fyll på med livsmedel som är fulla av näringsämnen, vitaminer och mineraler och prova våra goda recept för en lyckad dag.

Din hjärna behöver bränsle

Och nej, vi menar inte lusten till slumpmässiga saker som plötsligt dyker upp i ditt huvud. Hjärnan, precis som alla andra organ, behöver bra näring för att klara av en hektisk arbetsdag eller skoldag. Från fettsyror, såsom omega-3, vilka skapar nya hjärnceller till antioxidanter som förbättrar ditt minne och skyddar hjärnan från skador. I ditt Hisense-kylskåp bör du därför alltid ha livsmedel som är rika på dessa näringsämnen. Prova våra fantastiska recept för en lyckad dag. 

Fet fisk som sardiner, lax, torsk och sill är fulla av omega-3-fettsyror. Den mänskliga hjärnan består till nästan 60 procent av fett, och vi pratar nu om det fettet som är bra, det som gör att du kan tänka snabbt och skarpt. Omega-3 är en viktig byggsten för hjärnvävnad och ansvarar för att bygga nya hjärn- och nervceller.

Nötter är också en bra energikälla som gör att det blir lättare att koncentrera sig, även när arbetsdagen är lång. Dessutom är de fulla av antioxidanter, hälsosamma fetter och E-vitamin som är viktiga för hjärnans hälsa. Nästan alla nötter är bra, men valnötter är extra bra eftersom de är proppfulla med omega-3-syror.

Broccoli är kanske inte barnens favoritmat, men det är utan tvekan fantastisk näring för hjärnan. Broccoli innehåller mängder av kraftfulla antioxidanter och K-vitamin. Bara en kopp kokt broccoli innehåller mer än 100 % av det dagliga rekommenderade intaget av K-vitamin. Det är bra för den kognitiva utvecklingen och stärker tankeförmågan.

Blåbär och andra mörka bär är rika på antioxidanter som bidrar till att förbättra minnet, tankeförmågan och kognitiva processer i allmänhet. Studier har visat att de förbättrar kommunikationen mellan hjärncellerna och kan fördröja hjärnans åldrande.

Mörk choklad (70 % eller mer) är en riktig hjärnbooster eftersom den innehåller flavonoider, koffein och antioxidanter. Dessa näringsämnen anses förbättra minnet, påskynda inlärningen och förbättra humöret. Det kan därför vara bra att ha några nära till hands när du gör läxor eller har mycket att göra på jobbet.

Fyll på med dina favoritmatvaror och låt dem aldrig gå till spillo. Med My Fresh Choice-lådan som finns i ett stort antal Hisenses-kylskåp kan du kontrollera temperaturen och anpassa den efter dina senaste inköp. Med temperaturer från 5 °C till -20 °C kan den växla från kylskåp till frys och anpassa sig till din måltidsplan för veckan.