Ja, du läste rätt. Dina kläder kan göra din hud överkänslig, särskilt om du redan har känslig hud. Men med några enkla steg kan du förbättra dina tvättrutiner och förhindra att din hud irriteras av kläderna som skulle skydda den.

Välj rätt tvättmaskin

Att välja rätt tvättmaskin gör stor skillnad. Hisense erbjuder avancerade modeller som har specialfunktioner och program. En som är särskilt värd att nämna är Allergy Steam som eliminerar bakterier med djup ångrengöring i slutet av tvättcykeln. Interteks tester har visat att den skyddar huden genom att eliminera 99,99 % av bakterierna från kläderna med högeffektiv ångrengöring. Dessutom har kläder som tvättas i det här programmet även färre skrynklor, blir mjukare och behöver mindre strykning.

Dela upp din tvätt på rätt sätt

För att förhindra spridningen av virus rekommenderas separat tvätt av kläder som burits av någon som är sjuk. Eftersom barn utsätts för mer bakterier rekommenderas dessutom att deras kläder tvättas separat. Underkläder kan innehålla bakterier så även dessa och handdukar behöver tvättas separat. Badrumshanddukar är tjockare och håller sig fuktiga längre, vilket ger bättre förutsättningar för bakteriers överlevnad, medan kökshanddukar utsätts för olika bakterier som kan finnas i köket. Det är därför bättre att tvätta dessa separat och efter behov.

Tvätta dina kläder så snart som möjligt

Det är viktigt att tvätta dina kläder regelbundet men hur vet du när det är dags att tvätta? Tyvärr kan du i de här fallen inte bara lita på din näsa, eftersom vi bara kan lukta oss till svett eller kroppsoljor och inte kan upptäcka bakterier eller virus. Därför är det bäst att tvätta dina kläder ofta. Undvik även att lämna smutstvätt i tvättkorgen under längre perioder. Om kläderna är våta eller fuktiga och lämnas otvättade kan tvättkorgen utgöra en bra plats för bakterier att frodas i.

Använd rätt mängd tvättmedel

Följ instruktionerna på tvättmedelsförpackningen när du tvättar. Även om det kan verka som en bra idé att använda mer tvättmedel för att få kläderna renare, är detta inte fallet. När för mycket tvättmedel används kan det hända att tvättmedlet inte tvättas ur helt, vilket kan leda till synliga tvättmedelsrester och det kan också få bakterier att frodas. Men om du är en stolt ägare av en Hisense-tvättmaskin med Dose Assist behöver du inte oroa dig eftersom den bestämmer den optimala mängden tvättmedel för din tvätt. Den mäter tvätten för att säkerställa att du använder tvättmedlet på det mest ekonomiska och miljövänliga sättet.

Rengör din tvättmaskin

Samtidigt som den gör ett fantastiskt jobb med att rengöra din tvätt behöver själva tvättmaskinen också rengöras. Detta eftersom smuts, mögel och bakterier kan ansamlas i delar av maskinen, som i dess gummitätningar. Det positiva är att det inte är så svårt som det kan verka att rengöra tvättmaskinen. Särskilt Hisense-tvättmaskiner. Kör bara självrengöringsprogrammet för bästa tvättprestanda. Drum Clean-programmet rengör trumman med mer vatten, vid högre temperaturer och trumrotationshastigheter för att säkerställa en ständigt perfekt interiör.