Så här är det – dagens kylskåp är inte bara ett kylskåp. Valet kan bli överväldigande. Hur mycket plats du behöver, hur stort utrymme du har och hur ditt kök är utformat är alla faktorer som spelar in när det kommer till val av storlek. Men den viktigaste faktorn baseras på din livsstil.

Lagar du mycket mat hemma och har du mycket färska livsmedel? Eller använder du mest kylen till att förvara snabbmatsrester och en och annan colaflaska? Brukar du storhandla? Se vår kylskåpsguide och hitta det perfekta skåpet för just dig.

Kyl med dubbla dörrar är perfekta för stora kök

Om du har utrymme för det, erbjuder kylskåp med dubbla dörrar de bästa förvaringsmöjligheterna och funktionerna för ditt kök. Vanligtvis är de lite bredare (90 cm eller mer), men har så mycket extra utrymme och anpassningsförmåga att de är värda att ta upp mer av din kökslayout.

Ett side-by-side-kylskåp är perfekt för stora familjer som köper mat i bulk. Denna typ av kyl, som Hisense PureFlat har kylen och frysen bredvid varandra i samma skåp med separata dörrar. Om du förlitar dig på fryst mat för din matlagning (eller har mammas köttbullar redo att tinas), är det större frysutrymmet i ett side-by-side precis vad du behöver.

Cross door-kylar är mer anpassningsbara. Med Triple Zone Cooling kan du snabbt och enkelt göra om en del av frysfacket till kyl. Den har tre olika fack med flexibla temperaturer – kyl, frys och My Fresh Choice-sektion, alla med sina egna kontroller. Se Hisense PureFlat. My Fresh Choice-zonen kan användas som kyl för förvaring av säsongsgrönsaker under vår och sommar, och därefter göras om till frys under vintersäsongen. Den är även praktisk när du behöver mer frysutrymme för att kyla ner en mjuk kaka eller förvara hemmagjord glass. Den är alltså perfekt för alla som gillar att laga mat och experimentera i köket.

Kylar med franska dörrar är mycket populära då de har ett kylfack med dubbla dörrar och en utdragbar fryslåda längst ner. De är ett utmärkt val för personer som ofta har gäster hemma, eftersom det breda kylfacket rymmer stora grytor och charkfat. Hisense PureFlat har även en My Fresh Choice-låda så att du kan anpassa skåpet efter dina behov. Har du ett litet kök men vill ändå ha en kyl med dubbla dörrar? Detta kombinationsskåp från Hisense är bara strax över 70 cm brett, men tack vare höjden på otroliga 2 meter har den lika mycket plats som en vanlig kyl med franska dörrar.

Kylar som passar perfekt i varje kök

De vanligaste typerna av kylskåp har en dörr. Tack vare att de har standardmått är de lätta att kombinera med andra element i köket. De är kanske inte lika avancerade som kylskåp med dubbla dörrar, men har fortfarande massor av innovativ teknik som ger perfekta förvaringsmiljöer.

Först måste du ta ett beslut – vill du att frysen ska vara i toppen eller botten? Om du älskar färska grönsaker och använder kyldelen mer, välj en fristående bottenmonterad kyl, som exempelvis Hisense, med frys i botten. Om du i stället främst använder fryst mat, är det mer praktiskt att ha frysen i ögonhöjd. Välj då i stället en toppmonterad kyl.

För det andra – vill du visa upp din kyl? I en elegant köksdesign vill du inte att kylskåpet ska sticka ut. Då är det bästa valet en inbyggd kyl. Integrerade kylar, som exempelvis Hisense, passar enkelt in i det integrerade köket utan att störa din sömlösa köksdesign.

Spara plats med en bänkkyl

I en liten lägenhet, sommarstuga eller till och med ett studentrum, är utrymmet avgörande när du ska välja vitvaror. För en person eller kortare perioder (eller om du inte lagar mycket mat hemma) räcker ett bänkkylskåp mer än tillräckligt. Det integrerade alternativet, passar perfekt under diskbänken, medan en fristående sval, kan vara ett perfekt val som andrakyl i baren, mancaven eller i barnens lekrum.

Upptäck hela sortimentet med innovativa kylar från Hisense och hitta det perfekta skåpet för dig. Tack vare intelligent luftdistributionssystem och avancerad teknik som förhindrar vatten- och isbildning får du den perfekta förvaringsmiljön varje dag.

Behöver du mer plats för allt du behöver förvara? Lägg till en fristående stående frys eller frysbox till ditt skafferi och få plats till massor av hemmaodlade grönsaker som du kan njuta av hela långa vintern.