Följ dessa tre enkla steg för att hålla dina sommarkläder i perfekt skick mellan säsongerna: Tvätta. Förslut. Fräscha upp. 

Hejdå sommaren, hallå tröjväder! I takt med att dagarna blir allt kallare är det dags att lägga undan de tunna sommarkläderna och ta fram tjocktröjorna, jackan och den stickade halsduken. Följ dessa enkla tips för att skydda dina sommarkläder mot mögel, malhål och fläckar.

Tvätta dina kläder innan du lägger undan dem 

Det är viktigt att endast packa undan rena och torra kläder. Släng in dem i maskinen på ett kort program, även om du bara har använt en klänning en gång och den ser ren ut. Med en tvättmaskin från Hisense, blir dina kläder rena på endast 15 minuter.

Svett eller matfläckar kan förstöra dina kläder under förvaringen. Fläckar går in i tyget och kan ändra färgen på dina favoritplagg (tänk dig fula gula eller grå fläckar på din kritvita skjorta) eller ännu värre, organiska rester kan locka till sig malar, gnagare och insekter som mer än gärna tuggar i sig naturliga tyger som bomull eller linne. Använd inte heller stärkelse när du tvättar eller stryker dina kläder inför förvaring, då det drar till sig insekter under förvaringen.

Låt kläderna torka helt 

När du har tvättat kläderna i en energieffektiv tvättmaskin måste de få torka helt. Använd en kraftfull torktumlare från Hisense för att kickstarta torkningen, men lägg inte kläderna i lufttäta påsar direkt. Låt dem hänga ett tag och bli rumstempererade – det hjälper till att torka ur resterande fukt. Att lägga undan fuktiga kläder i plastlådor eller påsar gör att de möglar och får en otrevlig lukt.

Förslut dina kläder för att skydda dem 

Nu när dina kläder är rena är det dags att lägga undan dem. Den bästa lösningen för vardagsplaggen är att använda vakuumpåsar för kläder. Använd en vakuumsugare för att suga ut all luft ur påsen. Dina kläder blir då helt skyddade mot vatten, insekter och mögel.

Du kan även använda tätslutande plastlådor till att lägga dina kläder i. Kontrollera bara att de sluter helt tätt och lägg även i några ark med insektsavvisande medel och en avfuktningspåse, i synnerhet om ditt förvaringsutrymme tenderar att bli fuktigt.

För dyra klänningar, skräddarsydda kostymer och sköra tyger bör du i stället använda en klädpåse i tyg. Låt dem hänga i garderoben och använd vadderade galgar så att plaggen inte blir skrynkliga. Ersätt även alla kemtvättspåsar i plast och trådgalgar.

Ta speciellt hand om badkläder. Det känsliga tyget i badkläderna håller längre om du tvättar det för hand. Använd diskmedel i stället för tvättmedel och undvik sköljmedel. Förvara inte heller badkläder i plastpåsar, då de kan mögla eller sträckas ut.

Fräscha upp dina höst- och vinterkläder 

Nu när sommarkläderna är undanlagda är det dags att ta hand om de varma och mysiga plaggen du precis tagit fram. Om du har förvarat dem rätt behöver de inte tvättas innan de kan användas! Alla dina stickade tröjor, halsdukar och varma klänningar är rena och doftar fräscht, redo att bäras.

Men om du vill få bort lite rynkor (och inte känner för att stryka hela dagen) eller bara fräscha upp dina favoritplagg, prova ett snabbt Air Refresh-program på din torktumlare från Hisense. Det tar bara 30 minuter! En kraftfull ångbehandling tar snabbt och enkelt bort skrynklor, veck och eventuell lukt från förvaringen.