Halloween är snart här, vilket betyder en sak … låt den läskiga tiden på året börja! Oavsett om du slår på stort under halloween eller bara firar med ett kusligt filmmaraton, börjar den perfekta skräckfilmen alltid med bra utrustning. Du behöver en TV  med bra svärta och tydliga skuggor, som exempelvis Hisense  OLED TV A9H eller A85H.  

Den perfekta tv:n för blodisande skräckfilmskvällar 

Skräckfilmer är ofta mörka, med scener som utspelar sig på mörka vindar, på natten och bland läskiga monster som gömmer sig i skuggorna. Hisenses utbud av förstklassiga OLED-tv  med pixeldimning garanterar att svart verkligen betyder svart. Slipp gråa nattscener där du knappt ser vad som händer. Din nya tv från Hisense drar fram de mörka detaljerna och förstärker skuggornas linjer, vilket tar din filmupplevelse till en helt ny nivå. Dessutom får du klarare färger och mycket bättre kontrast, tack vare OLED-färgförbättringen som breddar den perfekta betraktningsvinkeln. På så sätt får du en VIP-plats, oavsett var i rummet du sitter. Allt du behöver göra är att välja Biokväll-läget i bildinställningarna. Och om du tittar på någon av skräckfilmerna nedan på en Hisense-tv av modellen A9H, kan du förvänta dig skräck på ännu högre nivå, tack vare det fantastiska ljudet från allround-högtalare – en kombination av flerkanaligt surround, sonic screen och fronthögtalare. Säg inte att vi inte varnade dig.

Nu när du har allt du behöver, är det dags att välja huvudrollerna för din filmkväll.

EN KLASSIKER: Exorcisten (1973)
En av de mest skrämmande filmerna någonsin om någon som blir besatt. Det här mästerverket är berättelsen om Regan, besatt av en demon, och de fasaväckande försöken att rädda henne.

SKRÄMMANDE OM FÖRFÖLJELSE: It Follows (2015)
En till synes oskyldig träff som går fel. En ung flicka plågas av underliga syner och en konstig känsla att någon (eller något) förföljer henne. Följ med på den nervkittlande flykten från sin överförda demon.

SPÄNNANDE LJUDEFFEKTER: A Quiet Place (2018)
Denna postapokalyptiska skräckfilm drar ljudeffekter till sin spets genom att utnyttja den skräckinjagande tystnaden som omsluter händelserna. En familj tvingas leva i tystnad, terroriserade av blinda monster som kan höra minsta lilla ljud.

ETT PSYKOLOGISKT MÄSTERVERK: The Shining (1980)
Ett isolerat hotell, en växande galenskap och ett våldsamt beteende som bara blir värre och värre. The Shining tar dig på en vild resa genom Overlook Hotel och dess boende. Väldigt skrämmande, helt enkelt.

BASERAT PÅ EN VERKLIG HÄNDELSE: Candyman (1992)
Candyman är inspirerad av ett verkligt mord i Chicago 1987, och handlar om legenden om det skrämmande spöket som dyker upp om du säger hans namn fem gånger i en spegel.

ETT BLODBAD: Hostel (2005)
Hostel är en av de bästa och blodigaste skräckfilmerna i modern tid, och tar dig till Slovakien där backpackers och turister kidnappas för att torteras av betalande kunder. Människor blir både huggna, skurna, skjutna och styckade i denna extravaganta splatterfilm.

EN LÄSKIG PARODI: The Cabin in the Woods (2011)
En öde stuga, en grupp vänner, zombier, varulvar, blodoffer och total galenskap. The Cabin in the Woods är fullpackad med skräckfilmsklichéer och referenser som fortfarande lyckas skapa ett skrämmande äventyr.