Enkla sätt att få in hållbara metoder i hemmet

Hållbarhet är ett hett ämne i dagens värld. Våra handlingar spelar stor roll, eftersom de har en direkt påverkan på miljön. På Hisense är vi medvetna om att vi som global tillverkare av elektronik och apparater måste inse vikten av hållbarhet, och därmed göra betydande ansträngningar för att främja hållbara metoder längs varje enskilt steg i våra produkters livscykel och leveranskedja.

”Vi tror att hållbar utveckling är det viktigaste steget i Hisense Europes resa mot social och ekonomisk utveckling. Vi vill vidta åtgärder på varje steg som driver oss i en hållbar riktning för att skydda vår planet och även ge fördelar åt samhället.”


Jianmin Han, VD för Hisense Europe

 

Jagar nollkoldioxidutsläpp

Hisenses grundläggande ansträngningar för en hållbarare affärsmiljö börjar i redan produktionsprocessen. Vi har gjort stora framsteg med att minska vårt eget koldioxidavtryck genom hela vår verksamhet. Vårt mål är att nå noll koldioxidutsläpp, att bli klimatneutrala till 2030 och att få en koldioxidneutral försörjningskedja till 2050. Vi har åtagit oss att vara energieffektiva, återvinna där det är möjligt och att göra våra produkter hållbarare genom grön teknik.

Vi har lyckats göra betydande framsteg när det gäller att minska konsumtionen under hela produktionsprocessen. På bara fem år lyckades vi dra ner vattenförbrukningen med 38 %, energiförbrukning med 24 % och naturgasförbrukningen med 31 %. Dessutom installerade vi 11 solkraftsanläggningar som uppfyller en hållbarare förnybar energistrategi.

Hållbarhet integreras i Hisenses produkter

Vi är stolta över vårt hållbarhetsarbete, och vill göra det så enkelt som möjligt för våra kunder att välja hållbara metoder även i sina hem utan att kompromissa med kvaliteten. Det är därför som vi på Hisense kontinuerligt ökar antalet produkter med högre energieffektivitet och lägre vattenförbrukning inom alla kategorier.

Våra produkter är tillverkade i högkvalitativa, ekologiskt sunda och nedbrytbara material. Inom alla huvudkategorier – matlagning, kylning, tvätt och disk – är 95 % av de enskilda produkterna återvinningsbara, och dessutom är upp till 30 % av materialen som används i produktionen redan återvunna.

Effektivitet är nyckeln

En av de viktigaste egenskaperna hos våra produkter är effektivitet. Hisenses produkter är utformade för att sänka driftskostnaderna, vare sig det handlar om energi, vatten eller till och med tid. Allt fler Hisense-apparater blir A-klassade och uppåt när det kommer till energiförbrukning, vilket sänker din elräkning avsevärt. Våra skickliga utvecklare har reducerat vattenförbrukningen med otroliga totala 80 % hos tvättmaskiner, där de senaste generationerna har sparat ytterligare 15 l per tvätt jämfört med tidigare modeller. På liknande sätt har Hisenses nya diskmaskiner nått en vattenförbrukning på mindre än 10 l per cykel, där den lägsta förbrukningen ligger på fantastiska 6,9 l utan att kompromissa med utmärkta diskresultat.

Det sista steget är upp till dig

En bra, effektiv och hållbar apparat är bara början på resan. För att driva Hisense ansträngningar mot en hållbar framtid och fullborda hela cykeln, är det upp till dig att använda några av följande hållbara metoder:

Utnyttja ECO-läget som finns i dina apparater från Hisense. De flesta Hisense-apparater, från diskmaskiner till luftkonditioneringsapparater, har ett inbyggt ECO-läge som hjälper dig att spara både energi och vatten. Dessutom innebär ECO-läget en optimal prestanda för din apparat.

Sänk tvättemperaturen till 30 °C. Med dagens moderna tvättmedel kan du få perfekta tvättresultat även när du tvättar i låga temperaturer. Majoriteten av energiförbrukningen i tvättmaskiner kommer från uppvärmning av vatten, så tveka inte att välja en lägre temperatur. Du kan även välja en kortare cykel.

Ställ in kylskåpet från Hisense på semesterläge. När du lämnar hemmet under en längre period kan kylen från Hisense hjälpa dig att spara energi. Semesterläget är utformat för att hålla en optimal temperatur i kylen under perioder när dörrarna inte öppnas dagligen.

Överfyll inte din kyl och frys. Kylskåp drar mer energi när de är fulla, och genom att minska matkvantiteterna får du dessutom mindre matsvinn.

Utnyttja eftervärmen när du bakar eller lagar mat. Stäng av ugnen innan maten är helt klar. Eftervärmen i den stängda ugnen kommer att slutföra matlagningen utan att behöva extra energiförbrukning. Samma sak gäller för glaskeramikhällar.

Stäng av din tv, ljudanläggning och andra apparater. Ser du den lilla dioden på din tv när den är avstängd? Det betyder att tv:n bara är i standbyläge och fortfarande drar lite energi. Stäng av alla icke-nödvändiga apparater helt, i synnerhet när du inte är hemma. Hur? Dra ut kontakten, helt enkelt.

Vi är mycket stolta över vårt hållbarhetsengagemang. Tänk på hur du kan bidra och försök att ta några små steg mot en bättre framtid. Tillsammans kan vi dra nytta av Hisenses hållbarhetsarbete på bästa sätt.

Se hela utbudet av Hisenses hållbara produkter för hemmet här.